Acél- és rozsdamentes acél termékek gyártása Győrben

Rövid határidővel vállaljuk:

-   Acél és rozsdamentes acél egyedi termékek gyártása

-   Korlátok, kerítések, kapuk készítése és elhelyezése

-   Acélszerkezetek, előtetők készítése, szerelése

-   Berendezési tárgyak: asztalok, polcok, mosogatók, elszívóernyők, stb. készítése

-   Szállítószalagok, gépek, alkatrészek gyártása

-   Hegesztési munkák: minden, ami hegeszthető. . .

 

Mi a rozsdamentes acél ?

Könnyen kezelhető,egyszerűen tisztán tartható, korróziónak ellenálló anyag. Olyan vasötvözet, ami minimum 10,5 % krómot és maximum 1,2 % szenet tartalmaz. Ez az összetétel szükséges a korrózióvédelmet biztosító felületi passzív védőréteg létrejöttéhez. A rozsdamentes acélok sajátos öngyógyító felületvédelmi rendszerrel rendelkeznek. A passzív réteg sérülés esetén gyorsan helyreáll, ha van elegendő oxigén a környezetben.

Az első rozsdamentes – korrózióálló – acél változat 1912-ben, a németországi Krupp Acélművekben készült, vas, króm és nikkel összetétellel. E nemesítő fémek miatt mind a mai napig nemesacélnak is nevezik a hasonló összetételű fémeket. A későbbi kutatások, fejlesztések eredményeképpen különböző célokra megfelelő ( hőálló, saválló, magasabb szilárdságú, jól megmunkálható, stb) rozsdamentes acélötvözetek készülnek, további ötvözőanyagok, például molibdén, titán, nióbium hozzáadásával.

A leggyakrabban használt összetételű rozsdamentes acél az 1.4301 jelű, amit legtöbben 18/10-nek ismernek, ennek felhasználása főleg az élelmiszeriparban elterjedt. Sokan mágnessel ellenőrzik, hogy rozsdamentes-e az acél. Tudni kell, hogy ma már van a rozsdamentes acélok között több olyan ötvözet, amely mágnesezhető.

Bővebben...
 

rozsdamentes-telefonszamok

rozsdamentes-gyartas-helszin